Top
El Yoga Educa / Aula Virtual  / El clau a la tanca

El clau a la tanca

En aquesta  història un pare li explica al seu fill una bonica lliçó sobre el control de la ira i de les conseqüències  que hem d’afrontar quan perdem els estreps.

Hi havia una vegada un noi que tenia mal caràcter. El seu pare li va donar una bossa amb claus i li va dir que cada vegada que perdés el control havia de clavar un dels claus a la part de darrere de la tanca.

El primer dia el noi  va clavar 37 claus a la tanca.

Durant les properes setmanes, a mida que anava controlant els seu mal geni, el nombre de claus clavats cada dia va anar disminuint gradualment.

Va descobrir que li era més fàcil controlar-se que anar a clavar claus a la tanca.

Finalment va arribar el dia que el noi no va perdre més els estreps. Li va explicar al seu pare i aquest li va suggerir que ara tregués un clau cada dia que fos capaç de controlar el seu mal geni.

Els dies van passar i el noi finalment va ser capaç de dir-li al seu pare que ja havia tret tots els claus.

El pare va agafar el seu fill de la mà i el va acompnayar fins a la tanca i li va dir:

-Ho has fet bé, fill meu. Però mira els forats de la tanca: mai més serà la mateixa. Quan dius coses enfadat, deixes una ferida igual que aquesta. Tant se val les vegades que diguis “Ho sento”. La ferida queda allà. Una ferida verbal és tan dolenta com una de física.

 

Referència: “Swami Sivanada’s 18 ITIES abd the practices of Pratyahara”, Swami Sivamurti, Yoga Publications Trust, Munger, Bihar, India. Pàgina 34, “The nail and the fence”.

Share

No Comments

Post a Comment

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies